Wat ga je doen?
Cabaret, kleinkunst…wat is het?
Op de eerste plaats: je hoeft echt niet te kunnen dansen of zingen! (maar het mag natuurlijk wel…) Waar het eigenlijk in de kern om gaat is dat jij een verhaal leert maken en performen van jij in jouw wereld. Dat hoeft niet per se grappig te zijn, en dat hoeft niet in tekst te zijn. Dat kan ook beeldend, of als lied, solo of in samenspel. Bijna alles mag.
Je schrijft b.v. een lied, een conference, een cabaret act of je ontwikkelt je als een stand-up comedian.
Het gaat bij deze cabaretcursus dus over het ontwikkelen van je authenticiteit, je présence en wat je hebt te vertellen.
Er is in het hele weekend een pianist aanwezig, waardoor jouw lied meteen de muzikale vorm krijgt die jij in gedachten had, of je wordt geïnspireerd tot muziek waar je nooit van hebt durven dromen.

wat leer je?
Hoe zie jij de wereld en de dingen om je heen?
Je gaat op zoek naar je eigen creativiteit en verbeelding en leert hoe je in je eigen kracht kan staan.
Zonder censuur schrijven en maken.
Hoe vertaal je dit naar theater?
Je werkt toe naar een korte presentatie, waarbij je jouw wereld kunt delen met publiek

presentatie?
Aan het eind van het weekend op de zondag avond treed je op in onze intieme theaterzaal voor een klein publiek dat bestaat uit vrienden en familie. Je zult verrast worden door de positieve impact van je optreden op het publiek. Daardoor win je enorm aan zelfvertrouwen en plezier.

voor wie?
Deze cursus staat open voor absolute beginners en voor iedereen die al ervaring heeft met acteren, maar zich wil verdiepen in kleinkunst, eigen materiaal wil schrijven en dat op authentieke wijze over het voetlicht wil brengen.

 • Data
  vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017 (nb scholen noord herfstvakantie)
 • Tijden
  vrijdag 19.30 – 22.00 uur – kennismaken en introductie op Cabaret ‘Wat is cabaret eigenlijk?’
  zaterdag 11.00 – 18.00 uur – Maakproces proeven: conference/lied/sketch/act maken, zowel aan tafel als op de vloer. olv Elisabeth Boor en pianist
  zondag 12.00 – 17.30 uur Maakproces verdiepen: repeteren en aanscherpen materiaal en uitproberen
  zondag 17.30 – 18.30 pauze en lichte maaltijd
  zondag 19.30 – 20.30/21.00 presentatie met klein select publiek
 • Aantal uur les en presentatie
  18 uur les inclusief een presentatie op de zondagavond
 • Investering
  € 267,- (inclusief btw) voor 18 uur les inclusief een presentatie op de zondagavond en 1 eenvoudige avondmaaltijd op zondag en koffie en thee.
  korting: -15% Stadspas, studentenpas (niet CJP en 65+)
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om dit weekend te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven
 • Vervolg
  Als je een geweldig gevoel hebt overgehouden aan dit weekend en je wilt verder met Cabaret dan kan dat bij De Theaterkamer. Er zijn ieder seizoen meer-weekse beginners- en gevorderden cursussen Cabaret waarbij je toewerkt naar een kleine presentatie, of naar een avondvullende voorstelling.