Bedrijfstrainingen

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

De Theaterkamer verzorgt regelmatig bedrijfstrainingen op het gebied van
samenwerking, leiderschap en communicatie. We hebben ons in de loop der jaren vooral gespecialiseerd in Presentatietrainingen en richtten daarvoor De Presentatie-academie op. (website nog in ontwikkeling)

Er worden in onze trainingen en workshops voor bedrijven veel dramatechnieken gebruikt.

Deze werkvormen zijn gericht op ervarend leren, hetgeen duurzame inzichten en veranderingen oplevert.

Een dergelijke bedrijfstraining of theaterworkshop is niet alleen leerzaam maar er kan en mag ook veel bij gelachen worden.

Een bedrijfstraining kan in overleg op maat worden aangeboden. Bijvoorbeeld als gerichte training van competenties, als communicatie of samenwerking, of als aanvullende workshop tijdens een breder programma.

De aanpak is speels maar ook no-nonsense, resultaat gericht en altijd geworteld in de dagelijkse praktijk.

“Door je aanmoediging en ruimte die je geeft, creëer je vertrouwen en was het voor mij helemaal okay er helemaal voor te gaan.”

“Erg effectieve combi van spelen en leren; ontzettend veel lol gehad en tegelijkertijd waardevolle lessen mee naar huis genomen!”

 

Gertjan ten Thije studeerde af op hoofdvak Klassiek Piano en op een zelf samengestelde studierichting “muziektheater” aan het conservatorium.
Na enkele jaren gewerkt te hebben als onder andere muziekmaker, studeerde hij in de VS voor een Master of Arts in Acting and Directing aan de SMSU en legde zich tijdens deze studie specifiek toe op het regisseren van muziektheatervoorstellingen en speltechnieken voor zingende acteurs.

Terug in Amsterdam regisseerde hij gedurende 10 jaar diverse theatervoorstellingen waaronder opera, musical en teksttoneel, zowel met amateurs als met professionals.

Ook werkte hij gedurende vijf jaar als manager bij verschillende grote welzijnsinstellingen en vanuit deze ervaring gecombineerd met het theaterwerk verzorgt hij programma’s voor bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van teambuilding, communicatie, presentatie en leiderschap.

Wat vonden deelnemers van een training?

“Ik werk bij een bedrijf waar we veel cursussen over commerciele gesprekstechnieken krijgen maar geen enkele is zo nuttig als deze.” Huib Vaessen

“Ik vond het heerlijk speels en vrolijk. Binnen een paar tellen had je ons mee, met korte grappige oefeningen die makkelijk waren om te doen en direct losmaakten.
Door zo ’n ochtend ontstaat bij mij veel plezier en gemak en vanzelfsprekendheid om iets te presenteren. Het lijkt een hele toegankelijke ingang voor presentaties geven.
Waar ik vaak aan terugdenk zijn de expertshow en de benen opnieuw leren kennen en daarna aan komen lopen en een kunstje doen. De expertshow omdat iedereen een rol heeft, de waarde van ondersteuning zo duidelijk wordt en het ontstaan van vloeiendheid bij de expert en host.
Het ontdekken van de benen omdat de aandacht zo vanzelf naar lager in het lichaam gaat en het lopen daarna veel stevigheid en zelfvertrouwen geeft. Je feedback bij het kunstje vond ik heel erg hout snijden. Kort, krachtig en ons uitlokkend tot meer variatie in gedrag.
Ik denk dat je deelnemers heel veel te leren hebt.
Marieke de Boer (Better Future)

[/vc_column][/vc_row]