Toneelspelen 60+

De TheaterkamerBlog over acteren, De Theaterkamer

Toneel Spelen & Maken voor 60+
Heb jij altijd al eens willen toneelspelen, of kun je niet wachten om weer eens de vloer op te gaan? Meld je dan aan voor deze theatercursus voor iedereen vanaf 60 jaar.

Wat ga je doen?
Deze cursus is een mix van spelen en theatermaken. De les bestaat uit twee delen. In het eerste deel van de les wordt er d.m.v. verschillende speloefeningen en technieken gewerkt aan stemgebruik, beweging/fysiek spel, ruimtegebruik en samenspel.
In het tweede gedeelte van de les gaan we theatermaken en werken we toe naar een presentatie/korte voorstelling. Met elkaar zullen we een thema bepalen waar vanuit we gaan werken. Dit kan gebaseerd worden op eigen verhalen en herinneringen of een onderwerp uit het nieuws waar we mee aan de slag gaan, net waar de behoefte ligt.

Wat leer je?
Door de verschillende speltechnieken krijg je handvatten aangereikt die je kan inzetten op de spelvloer. Daarnaast leer je deze technieken in zetten in het maken en uitvoeren van een korte voorstelling.

Judith Sleddens studeerde in 2011 af als actrice aan de acteursopleiding van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werkt zij als speler, theatermaker en docent in binnen- en buitenland aan producties voor kinderen en volwassenen. Judith speelde o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en werkte met Jakop Ahlbom. Haar eigen kindervoorstelling In de verte speelde zij op het Silk Road International Arts Festival in Xi’an China en het Theaterfestival in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Judith zich verdiept in de Viewpoints en Suzuki techniek bij de SITI Company in New York. Ze werkt graag vanuit een fysieke spelbenadering, het lichaam in de ruimte is immers het startpunt voor spelen, vanuit daar kan alles ontstaan.