Basiscursus Acteren Improvisatie 1.0

[tab:cursusinhoud]

Wat ga je doen?
Je hebt weinig, of nooit, of al lang geleden toneel gespeeld, maar improviseren lijkt je leuk om te proberen, of je hebt al wel een beetje ervaring met teksttoneel en vraagt je af hoe je het er met improviseren afbrengt? Deze cursus is dan iets voor jou:

wat leer je?
De improvisatiecursus leert je alle basisvaardigheden van het improviserend toneelspelen: samenwerken, niet blokkeren, accepteren, een verhaal opbouwen en je leert je verbeeldingskracht vrijuit te laten stromen en om te zetten in positieve spelimpulsen.

voor wie?
Deze cursus staat open voor absolute beginners en voor iedereen die het acteren weer eens wil oppikken .
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben, maar de cursus blijkt ook uitdagend genoeg voor degenen die al eerder een cursus volgden of ervaring met spelen hebben.

[tab:praktisch]
 • Data
  woensdag 6 april t/m 25 mei (de 16e maart was een proefles. Je kunt nog instromen vanaf 6 april voor €175. alleen vrouwen, mannen wachtlijst!)
 • Tijden
  19.30 – 22.00 uur
 • presentatiedata
  25 mei
 • Geen les op
  30 maart, 4 mei, 27 april
 • Aantal lessen en presentatie
  8 lessen ca 2,5 uur
 • Locatie
  Theater De Cameleon
 • adres
  Derde Kostverlorenkade 35
  kaartje google maps: adres
 • Investering
  vanaf 23 maart €205 (inclusief btw)
  korting: -10% Stadspas, studentenpas (niet CJP) en -€10 als je de cursus direct voor deze cursus hebt gevolgd. bijvoorbeeld Cabaret 1.0 of Fysiek 1.0
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!
 • Proefles bijwonen?
  Een proefles is eventueel mogelijk (eerste les) mits de groep niet al helemaal vol zit met deelnemers die de hele cursus willen volgen.
[tab:vervolg] De Theaterkamer biedt verschillende vervolgcursussen nadat je een basiscursus 1.0 hebt gevolgd.
Je kunt bijvoorbeeld van Tekst 1.0 verder gaan met Tekst 2.0, maar je kunt dan ook overstappen op bijvoorbeeld Improvisatie 2.0.
Als je wilt overstappen naar Cabaret dan is het in principe beter te starten bij 1.0 omdat je met een heel nieuwe discipline te maken krijgt. maar je kunt altijd even overleggen met Gertjan of de betreffende docent wat de beste keuze is. Ook bij Fysiek Acteren kan gelden dat beter bij 1.0 start, maar dat is ook sterk afhankelijk van het type speler dat je bent.

De logische vervolgcursus op Tekst 2.0 (impro & tekst) is dit najaar:
Korte of Lange Productie (tekst)
De Vloer Op (impro)
Fysiek Acteren 1.0 of 2.0
Cabaret 1.0
[tab:END]