Elementair Acteren 0.0

Voor wie?

Elementair 0.0 is in principe bedoeld voor de absolute beginner die hooguit meedeed met de musical op de lagere school, maar heel zeker ook erg geschikt en uitdagend voor iedereen die al langer toneelspeelt maar nooit eerder een fysiek acteren cursus bij Wilfred volgde. De cursus is een must voor iedereen die op een meer fysiek-bewuste wijze met het acteren bezig wil zijn. En dat is het basisgereedschap voor een acteur.
Het acteren draagt ook veel bij aan een vrijere en bewustere dagelijkse levenshouding en expressie.

Wilfred is al 30 jaar docent, regisseur en acteur en werkt op theaterscholen en conservatoria in heel europa en weet je over veel van je onzekerheden heen te helpen en je te motiveren je grenzen op te zoeken, maar altijd in een veilige en heldere lessituatie.

Wat ga je doen?  *Het gaat om je fysieke bewustzijn, niet om je lichaam!*
Deze acteercursus is in principe de meest nuttige cursus voor de acteren, want je gaat werkelijk de essentie van acteren begrijpen en ervaren.
Je leert door middel van oefeningen, improvisaties en korte scènes de basisprincipes van het toneelspelen kennen, zoals het opbouwen van een personage en van een scene. Wilfred legt in zijn lessen het accent op ‘fysiek spel’. Het oervak van de acteur. Bij deze meer fysiek-bewuste wijze van acteren is je expressie met je lichaam in principe even belangrijk als het spreken van tekst. Je houding, mimiek en lichaamsbewustzijn krijgen veel aandacht.

Kortom, een acteercursus die je verbeelding en je creativiteit prikkelt.

docent
Wilfred van de Peppel

 • data
  dinsdag 9 februari – 6 april 2021
 • tijden
  19.30 – 22.00 uur
 • geen les op
  23 februari
 • Aantal lessen en presentatie
   8 lessen van 2,5 uur inclusief 1 presentatieavond
 • Investering
  €235,00 incl BTW voor 8 lessen van 2 uur
 • korting: -10% Stadspas, studentenpas (geen CJP of 65+)
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!
 • Proefles bijwonen?
  Proeflessen kunnen eventueel in overleg worden gevolgd voor €28,50 Heb je interesse in een proefles van deze cursus, neem dan vooraf even met ons op. Proeflessen zijn onder voorbehoud van aantal ingeschreven deelnemers.

Acteerworkshop amsterdam, toneelcursus, cursus toneel , cursus acteren. workshop acteren, acteerworkshops in Amsterdam