Tekst&Impro2(V-ma)

Wat ga je doen?

Tekst & Impro 2.0 is een vervolgcursus op Elementair 1.0. In deze cursus ga je dieper in  op de technieken van een goede improvisatie en van een goede tekstscène. Dit doe je aan de hand van oefeningen en korte scènes, zowel improvisatie-scènes als tekstscènes.

We beginnen met een korte opwarming, waarna we een bekende of nieuwe techniek oefenen. Dan gaan we scènes spelen. Door de afwisseling van oefeningen, improvisaties en tekstscènes blijft het iedere week uitdagend en dynamisch en blijf je je acteren ontwikkelen. Improviseren versterkt je kunnen als tekstacteur en werken met een vaste tekst maakt je sterker in improvisaties!

 Wat leer je?
Je leert verschillende technieken en handvatten waarmee je een scène kunt beginnen en opbouwen. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden die een tekstscène of een improvisatieopdracht je geeft. Je leert te vertrouwen op je tegenspeler en op je eigen creativiteit. Bij de tekstscènes ga je leren hoe je die tekst kunt behandelen. Wat staat er precies? En hoe kun je met die tekst duidelijk maken wat het personage in een scène denkt en wil?

Voor wie?
Deze cursus staat open voor de speler met  ervaring heeft (die minstens Elementair Spel 1.0 al heeft gedaan)

Tekst & Impro 2.0

Dag

maandagavond

Data

22 januari - 25 maart 2024

Geen les 19 februari 2024
Lestijd 20.00 - 22.00 uur
Aantal lessen 9 lessen van 2 uur inclusief 1 presentatie
Docent(en) Vastert van Aardenne
Investering €287 incl BTW
Locatie Het Amsterdams Theaterhuis