Ontdek de Scene 3.5

Cursusinhoud
Deze cursus is geschikt voor spelers met ruime ervaring met improvisatie (Tekst&Impro 2.0,De Vloer Op, Impro 2.0).
Er kan een lichte selectie plaatsvinden op basis van niveau

Wat ga je doen?
we verder gaan onderzoeken wat een (geïmproviseerde)scène interessant en spannend maakt en hoe je dat als speler bewust kan inzetten tijdens een improvisatie. Natuurlijk zijn veel van de aangeboden technieken ook toepasbaar op tekst-scenes. In deze cursus zal je creativiteit veel worden aangesproken

Wat leer je?
Deze vervolgcursus verdiept de reeds aangeboden acteertechnieken van andere (half)gevorderden cursussen van De Theaterkamer.
Aan de hand van improvisatie opdrachten gaan we meer de diepte in en onderzoeken in het bijzonder wat nu de goedwerkende ingrediënten zijn van een mooie scene. ook verleggen we grenzen door het werken aan je aandachtspunten, zoeken we je persoonlijke speelstijl en ontwikkelen deze verder.
Er zal veel aandacht zijn voor stemgebruik en tekstbehandeling, maar ook bijvoorbeeld samenspel, ruimtegebruik en andere technieken komen aan de orde

Praktisch

 • data
  maandag 29 augustus t/m 10 oktober
 • tijden
  19.30 – 22.00 uur
 • geen les op
  n.v.t.
 • Aantal lessen en presentatie
  7 lessen inclusief een ‘open les’ of eindpresentatie
 • Locatie
  Het Amsterdams Theaterhuis
 • Het Amsterdams Theaterhuis
  Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54
  kaartje google maps: adres
 • Investering
  € 207,- (inclusief btw)
  korting: -10% Stadspas en Studentenpas (geen CJP en 65+)
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!
 • Proefles bijwonen?
  Proeflessen kunnen in overleg worden gevolgd. Heb je interesse in een proefles van deze cursus, neem dan vooraf even met ons op

Vervolg
De Theaterkamer biedt verschillende vervolgcursussen nadat je een basiscursus 1.0 hebt gevolgd.
Je kunt bijvoorbeeld van Tekst 1.0 verder gaan met Tekst 2.0, maar je kunt dan ook overstappen op bijvoorbeeld Improvisatie 2.0.
Als je wilt overstappen naar Cabaret dan is het in principe beter te starten bij 1.0 omdat je met een heel nieuwe discipline te maken krijgt. maar je kunt altijd even overleggen met Gertjan of de betreffende docent wat de beste keuze is. Ook bij Fysiek Acteren kan gelden dat je beter bij 1.0 start, maar dat is ook sterk afhankelijk van het type speler dat je bent.

Een mogelijke vervolgcursus op Impro 3.0  is bv:
De Vloer Op (impro)
Fysiek Acteren 1.0 of 2.0, 3.0
Cabaret 1.0
[tab:END]